TÜBİTAK 2237-A “İklimle Uyumlu Kentsel Tasarım Eğitimi” tamamlandı.

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Canan CENGİZ koordinatörlüğünde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) destekleriyle 23-27 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenen TÜBİTAK 2237-A “İklimle Uyumlu Kentsel Tasarım Eğitimi”, alanında uzman 10 bilim insanının verdiği eğitimlerle ve 17 farklı üniversiteden lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla tamamlanmıştır.

İklim değişikliğine uyum çerçevesinde kentsel tasarımda güncel ve yenilikçi uygulamaların ele alındığı eğitim, 23’ü teorik ve 6’sı uygulama olmak üzere toplam 29 saatlik bir programda tamamlanmıştır. Eğitim programına peyzaj mimarlığı, mimarlık, şehir ve bölge planlama, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği ve enerji sistemleri mühendisliği alanlarında 30 lisansüstü öğrenci kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’in katılımlarıyla 28 Mayıs 2022 tarihinde eğitim sonrası yapılan “Genel Değerlendirme Toplantısı”, değerli eğitmen hocalarımıza Teşekkür Belgesi, eğitimi tamamlayan öğrencilerimize ise Katılım Belgesi takdim edilerek gerçekleştirilmiştir.

Eğitim programına destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’a, eğitmen hocalarımıza ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.
  • BARÜ’lü Öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile İnsan Hakları İhlallerine Tepki Gösterdi

• BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ Arasında Yerini Aldı