TÜBİTAK 2209 Öğrenci Projeleri Eğitimi Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında geride kalan 7 başvuru dönemi içerisinde 535 proje için destek alarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Proje kültürünün yaygınlık kazanması için belli aralıklarla ‘Proje Hazırlama ve Yönetme’ eğitimlerinin verildiği BARÜ’de “Proje Tabanlı Öğrenme” hedefiyle önemli çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda 26 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan 2023 I. Dönem çağrısı hakkında Fakültemiz Proje Ekibinde görev alan öğretim üyeleri tarafından öğrencilerimize ve akademik danışmanlara bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. Üniversitemiz Proje Teknoloji Ofisinin de destek verdiği eğitim seminerinde öğrencilerimize ve danışmanlarına TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerine başvuru koşulları ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminer soru ve cevap bölümü ile sona ermiştir.