image/svg+xml
image/svg+xml

9. Kariyer ve İstihdam Günleri Kapsamında TPAO Sunum gerçekleştirdi.

Türkiye'nin petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO), Üniversitemiz tarafından düzenlenen 9. Kariyer ve İstihdam Günleri etkinliğinde TPAO bünyesinde kariyer fırsatlarını anlattı. TP-OTC ile ilgili bilgiler veren İnsan Kaynakları Yöneticisi Berivan HALİGÜR, özellikle Bartın Üniversitesi öğrencilerinin faydalanabileceği staj ve kariyer fırsatları hakkında önemli bilgilendirmeler yaptı. TPAO'nun tarihçesini anlatırken özellikle yabancı ülkelerden Türkiye'ye koyulan ambargoların, Türkiye'nin kendi kaynaklarını kendisinin çıkarma sürecini hızlandırdığını söyledi. Gazı karaya getirme süresini dünya ortalaması olan 8 yıldan 4 yıla düşürdüklerini dile getiren Haligür, Açık Deniz Sondaj Servislerinde ve özellikle ROV(Uzaktan Yönetilen Araç) teknolojisinde büyük aşama katettiklerini ve 2 yıl önce Türkiye'nin kendi ROV aracını ürettiğini söyledi. Karadenizde ki gazın karaya 170km uzaklıkta olduğu ve bu kadar uzun mesafeden karaya gaz getirme noktasında Türkiye'nin dünyada sayılı ülkelerden olduğu belirtildi. Amaçlarının bir dünya aktörü olmak olduğunu belirten Haligür, Know-How bilgi birikimlerinin çalışanlara aktarılmasının önemine değindi.
 
"Sadece petrol değil, bir çok farklı disiplinde aktif rol oynuyoruz"
Haligür öğrencilerden gelen soru üzerine TP-OTC'deki çalışma alanlarının sadece petrol ve türevleri ile sınırlı kalmadığını, başta makine mühendisliği, inşaat mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği olmak üzere bir çok farklı disiplinden iş kolunun bulunduğunu söyledi. 3 yıldır sürdürülen Biz Bize Kariyer programının bu sene de başvurularının başladığını dile getirdi.
 
"Biz Bize Kariyer Staj Programı"
3 Yıldır düzenlenen ve bu sene de başvuruların başladığı Biz Bize Kariyer programı hakkında bilgiler veren Haligür, başvuruların 17.07.2023 tarihine kadar bizbizekariyer.com adresi üzerinden alınacağını belirtti. 1 tam yıl boyunca haftada en az 1-2 gün katılım sağlayabilecek son sınıf öğrencilerinin başvurularını beklediklerini söyledi.*
 
*Uzun dönemli bir staj-kariyer programı olan Biz Bize Kariyer programına sadece 2023 - 2024 eğitim öğretim döneminde 4. sınıf lisans öğrencisi olacak öğrencilerimiz başvuru yapabilecektir. Başvuru yapılabilmesi için öğrencilerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Makine Mühendisliği öğrencisi olması gerekmektedir. Detaylı bilgiye bizbizekariyer.com sitesi üzerinden ulaşılabilir.
 
"Bartın Üniversitesi ile iletişimimiz ve iş birliğimiz çok iyi düzeyde"
 
Haligür, halihazırda Bartın Üniversitesinden bir çok mezun ve öğrenci ile çalıştıklarını belirterek Bartın Üniversitesi ile iletişimlerinin güçlü olduğunu ayrıca Bartın Üniversitesi'nin 7+1 staj sisteminin, Biz Bize Kariyer Programı için çok uygun olduğunu belirtti.
 
"Filyos bölgesi ve TPAO'nun çalışmaları, İhtisaslaşma Alanımız"
 
Sunum bitiminde söz alan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, TPAO şirketinin ve Filyos bölgesindeki çalışmaların Bartın Üniversitesi'nin ihtisaslaşma alanına uygun olduğunu, Know-How bilgi birikiminin çıkarılan gazın kendisinden daha değerli olduğunu belirtti. Filyos bölgesinin Hidrojen çalışmaları açısından da iyi yerlere geleceğini düşündüğünü söyleyen UZUN, tecrübelerin artması için TPAO ile çalışmaya yoğun ilgi duyulduğunu, Bartın Üniversitesi'nin bu konularda çok iyi akademisyenlere sahip olduğunu ve özel bir araştırma grubu kurulduğunu sözlerine ekledi. Teşekkürlerin ve soru-cevap bölümünün ardından etkinlik sona erdi.
  • BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Yeniden Öğrenci Alımına Başlıyor

  • Sınıf Temsilcilerimizle Değerlendirme Toplantı Gerçekleştirildi

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İftar Etkinliği Düzenlendi

  • MÜDEK Değerlendirme Takımı Ziyareti Öncesi Hazırlık Toplantıları Devam Ediyor

  • Fakültemiz MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

  • Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) ile Tanışma ve Ön Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Peyzaj Mimarlılığı Bölümümüz Lisans Programının Mevcut Akreditasyon Süresi 3 Yıl Uzatıldı

  • BARÜ’nün Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerini Azaltacağı AB Projesi Başladı

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu