image/svg+xml
image/svg+xml

Tasarımı Yapılan Köprünün Üretimi Tamamlandı

Tasarımı Yapılan Köprünün Üretimi Tamamlandı

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından 9-14 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Design and Construct (DE&CO) 2018 adlı proje yarışmasında üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu PARTENIOS isimli takımımızın tasarladığı köprü projesi ile 24 projeden 16 proje arasına girerek yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı. Tasarımı öğrencilerimiz tarafından yapılan köprünün üretim işlemi de tamamlanarak yarışmaya hazır hale getirildi.

 

Proje takım danışmanı İnşaat Mühendisliği Bölümü akademik personeli Dr. Öğr. Üyesi Selçuk BAŞ, “Bölümümüz öğrencilerinin büyük gayretle yapı mühendisliği alanında çok güzel bir proje tasarladıklarını ve köprünün üretiminin gerçekleştirildiğini belirterek yarışmaya hazır olduğunun” bilgisini verdi. Köprünün estetik, yapısal performans ve kurulum olmak üzere üç aşamada değerlendireceği bilgisini veren Dr. Baş, “takım olarak projenin bu aşamalardan çok iyi sonuç alacaklarına olan inancını belirtti.”

 

Köprünün kurulum çalışmalarını yerinde inceleyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ proje ilgili olarak takım tarafından detaylı olarak bilgilendirildi ve “projenin öğrenciler tarafından tasarlanarak hayata geçirilmesinin İnşaat Mühendisliği Bölümümüz ve Mühendislik Fakültemiz için çok önemli olduğunu belirterek proje ekibine başarı temennilerini iletti”.