SSB Kalfa Programı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında imzalanan protokolün bir uygulaması olarak, SSB Kalfa Programı başlatılmıştır. Adı geçen programa T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla katkı verecektir.

Ayrıca ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI, SSTEK ve TR Eğitim ve Teknoloji firmaları eğitim sürecinde uygulama aşamasında destek verecektir. Gençlere özel olarak tasarlanan Kalfa Programı ile gençlerin üniversitede kazanmış oldukları yetkinlikleri; teknik eğitim programları ve atölye çalışmaları ile destekleyerek, savunma sanayiimiz için nitelikli insan kaynağının temin edilmesi hedeflenmektedir. Kalfa Programı ilk dönemine özel olarak 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen gençler için gerçekleştirilecektir.

Maddi Destek ve İstihdam

Kalfa Programı ile gençler savunma sanayii için özel olarak tasarlanan ve YÖK tarafından onaylanan eğitimlere katılacaklar, yukarıda isimleri verilen savunma sanayi firmalarında atölye çalışmaları yapacaklar, İŞKUR aracılığıyla maddi destek alacaklar ve program sonunda savunma sanayiinde istihdam olanağına kavuşacaklardır. KALFA Programı aday başvuruları, Vizyoner Genç platformu üzerinden alınmaktadır. Başvuru ve ayrıntılı bilgi adresinde verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

www.vizyonergenc.com

• BARÜ’nün Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerini Azaltacağı AB Projesi Başladı