image/svg+xml
image/svg+xml

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı 27.02.2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Orhan UZUN'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Fakültemiz Dekanı Sn. Prof. Dr. Bülent CENGİZ'in sunumlarıyla 2022 yılına ait gerçekleşme rakamları, fakültemizin durumu ve başarıları anlatılmıştır. Sunumda fakültemizin önceki yıllara göre özellikle yayın ve proje başarılarında artış olduğu ve fakültemizin öğrenci doluluk oranlarının neredeyse %100'e ulaştığına dikkat çekilmiştir. Yapılan akademik çalışmaların Üniversite-Sanayi işbirlikleri, Tübitak Projeleri ve patentler ile somutlaştırıldığı gösterilmiştir. 

Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Orhan UZUN ülkemizde yaşanan deprem felaketinde sahaya gidip çalışmalarda bulunan hocalarımıza ayni yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletmiştir. Fakültemizin Üniversitemiz ihtisaslaşma alanının odak noktasında olduğundan ve bu alanda yapılan çalışmaların artması gerektiğini belirtmiş ve fakültemizin Tübitak projeleri, KOSGEB gibi kurumlarla yapılan çalışma sayılarında, uluslararası proje sayılarında, yayın sayılarında, YÖK tarafından tanınan, birden fazla sıralamada ismi geçen üniversitelerle yapılan çalışmaların, uluslararası ortaklarla yapılacak projelerin nitelik ve nicelik yönünden artırılması gerektiğini belirtmiş; yapılacak veya yapılması planlanan tüm çalışmaların göstergeye dönüştürülmesi gerektiğini ve bu hedeflerin de gerçekleştirilmesi için çaba harcanması gerektiğini belirtmiştir.  Ayrıca akreditasyon çalışmalarına da değinmiş, akreditasyon alan bölümleri tebrik etmiştir.

Öğretim elemanlarımızın soruları ve taleplerinin konuşulması, karşılıklı değerlendirmelerde bulunulması ve Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’un görüş ve önerilerinin ardından toplantı sona ermiştir.
  • BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Yeniden Öğrenci Alımına Başlıyor

  • Sınıf Temsilcilerimizle Değerlendirme Toplantı Gerçekleştirildi

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İftar Etkinliği Düzenlendi

  • MÜDEK Değerlendirme Takımı Ziyareti Öncesi Hazırlık Toplantıları Devam Ediyor

  • Fakültemiz MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

  • Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) ile Tanışma ve Ön Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Peyzaj Mimarlılığı Bölümümüz Lisans Programının Mevcut Akreditasyon Süresi 3 Yıl Uzatıldı

  • BARÜ’nün Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerini Azaltacağı AB Projesi Başladı

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu