image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Programlarının MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Hız kesmeden Devam Ediyor

Fakültemiz İnşaat, Makine, Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programlarının 2023-2024 Değerlendirme dönemi için yapmış olduğu  Akreditasyon Genel Değerlendirme başvurusu Mühendislik, Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından kabul edilmiştir. 

Fakültemiz bölümlerinde yürütülen nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin tescillenmesi ve görünürlüğünün arttırılması açısından büyük önem arz eden Akreditasyon sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması için bölüm ve Fakülte düzeyinde gerçekleştirilen hazırlık toplantıları geniş bir katılımla devam etmektedir.  Bu kapsamda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bülent CENGİZ'in başkanlık ettiği Akreditasyon başvurusu yapan bölümlerimizin Kalite Komisyonlarının katılımları ile gerçekleştirilen akreditasyon hazırlık süreci değerledirme toplantısı 05 Mayıs 2023 tarihinde fakültemiz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Bölümlerimizin akreditasyon hazırlıklarına  yönelik sunumlarını gerçekleştirmiş oldukları toplantıda ayrıca, birimler  arasında fikir ve görüş alış verişi yapılmıştır. Sayın Cengiz tarafından özellikle mühendislik programları arasında disiplinler arası çalışmaların ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin arttırılması noktasında bir ihtiyacın olduğu vurgulanmıştır. 

Akreditasyon Genel Değerlendirme süreci hazırlıkları kapsamında bir diğer toplantı Akreditasyon başvurusu yapan lisans programlarında derse giren öğretim elemanlarının katılımı ile sayın Cengiz başkanlığında 08 Mayıs 2023 Pazartesi günü yapılmıştır. Mimar Sinan Dersliğinde  geniş katılımlı bir şekilde  gerçekleştirilen toplantıda  öğretim elemanlarına süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Öğretim elemanlarının kullanmış oldukları ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin program ve öğrenme çıktıları ile ilişkilerinin analiz edilmesine yönelik Fakültemiz öğretim üyelerince hazırlanmış olan programın tanıtımının gerçekleştirildiği toplantı sayın Cengiz'in sürecin önemine ilişkin yapmış olduğu konuşma ve sürece destek veren tüm personele teşekkürlerini bildirmesiyle sonlandırılmıştır.

  • BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Yeniden Öğrenci Alımına Başlıyor

  • Sınıf Temsilcilerimizle Değerlendirme Toplantı Gerçekleştirildi

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İftar Etkinliği Düzenlendi

  • MÜDEK Değerlendirme Takımı Ziyareti Öncesi Hazırlık Toplantıları Devam Ediyor

  • Fakültemiz MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

  • Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) ile Tanışma ve Ön Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Peyzaj Mimarlılığı Bölümümüz Lisans Programının Mevcut Akreditasyon Süresi 3 Yıl Uzatıldı

  • BARÜ’nün Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerini Azaltacağı AB Projesi Başladı

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu