Doç. Dr. Hüseyin KAYA doktora sonrası araştırmacı olarak İtalya Vanvitelli Üniversitesi’ne kabul edildi.

Üniversitemizin öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin KAYA, 2219 Tübitak Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında doktora sonrası araştırmacı olarak İtalya Vanvitelli Üniversitesi’ne kabul edildi.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin KAYA, 2219 Tübitak Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında doktora sonrası araştırmacı olarak İtalya Vanvitelli Üniversitesi’ne kabul edildi. Doç. Dr. Hüseyin KAYA, Vanvitelli Üniversitesi’nde yapacağı çalışma ve araştırma alanı; nanoakışkanlar ve nanoPCM’lerin hibrit yapılarının üretimi ve termal özelliklerinin analizi ve karakterizasyonları alanında olacaktır.

Dr. Kaya konuya ilişkin olarak, yüksek ısı transferi kapasitesi sağlayan nanoakışkanlar ile ısıl enerji depolama kapasitesi yüksek olan nanoPCM’lerin karışımları enerji verimliliğine katkı sağlayabilme kapasitesine sahip olacağını belirtmiştir. Bu sayede enerjinin en çok kullanıldığı alan olan binaların enerji verimliliği artırılabilecektir. Bununla birlikte gelişen teknoloji ile hayatımıza giren elektrikli araçların yüksek kapasiteli lityum pillerinin termal kontrolünde de nanoPCM-nanoakışkan karışımları ile daha verimli çalışma koşulları sağlanabilecektir.

• BARÜ’lü Öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile İnsan Hakları İhlallerine Tepki Gösterdi

• BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ Arasında Yerini Aldı