10. UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde Ödül

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Müslüm Kaplan, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin organize ettiği, 10. UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde sunduğu "Akıllı tekstil uygulamaları için SWCNT takviyeli iletken termoplastik iplik geliştirilmesi" fikri ile Akıllı Tekstiller kategorisinde birinci oldu.

Karbon nanotüp ve termoplastik malzemelerin birleştirilmesi ile üretilecek iletken, esnek ve mukavemetli filament iplikler birçok akıllı tekstil uygulamasında kullanılabilecektir. Proje sonucunda kurulacak prototipte, CNT özellikleri ve oranı, polimer türü ve üretim parametreleri değiştirilerek sınırsız farklı ürün üretimi söz konusu olabilecektir. Böylelikle ülkemizin ihtiyaç duyduğu katma değerli tekstil ürünlerinin üretimine katkı yapılması hedeflenmektedir.

Poster için tıklayınız.