YABANCI DİL-I ve YABANCI DİL-II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı 26 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’da öğrencilerin kendi birimlerinde, Fakülte ve Yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen sınıflarda yapılacaktır.

1. Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 75 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.
2. Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilir.
3. Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.
4. Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.
5. Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A2-B1) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.
6. Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.
7. Sınava gireceğini önceden bildirmeyen öğrencilerimiz sınava alınmayacaklardır.

İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.