image/svg+xml
image/svg+xml

2025 Dönemi “Siber Vatan” Başvuruları Devam Ediyor

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Doç. Dr. Eyüp Burak Ceyhan’ın koordinasyonuyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde gerçekleştirdiği “Siber Vatan” programı başvuruları devam ediyor.

Siber Vatan programı ile ulusal stratejilere uygun şekilde nitelikli gençler yetiştiriliyor ve ülkemizin dijital güvenlik geleceği inşa ediliyor.

Siber Vatan Programı, siber güvenlik alanında derinlemesine teknik eğitimler, takım çalışmaları, vizyon buluşmaları, ulusal ve uluslararası yarışmalarla öğrencileri geleceğin dijital dünyasına hazırlıyor. Program, çok taraflı işbirlikleri ve uçtan uca koordine edilmiş bileşenleri, mentorluk ve aktif takip sistemiyle bir eğitim değil, kariyer inşa programıdır.

BARÜ Siber Vatan Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Burak Ceyhan, programla ilgili olarak şunları söyledi: “2020 yılından itibaren devam ettiğimiz program kapsamında şu ana kadar siber vatanı koruma vizyonuna katkı sağlayacak yüzlerce öğrenci yetiştirildi.

Yaklaşık 18 ay süren yüz yüze teknik eğitimler, vizyon buluşmaları, bootcamp, teamscamp ve takımlarla yapılan yoğun çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz, siber güvenlik alanında sağlam bir temel kazanmaktadır. Teknik Eğitimler kapsamında Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Tersine Mühendislik, Malware Analizi, Web Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Bu programa katılan öğrencilerimizin birçoğu ülkemizin önde gelen kurumlarında görev almaktadır.

Bu sene de öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programımıza başvurular başlamıştır. Bu alanda kendini yetiştirmeyi planlayan ve Türkiye’nin nitelikli siber güvenlik uzman açığını kapatmaya aday öğrencilerimizi Siber Vatan programımıza başvurmaya davet ediyoruz.

Program siber güvenlik alanına ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmeye istekli her öğrencimize açıktır.”

Başvurular sibervatan.org internet sitesinden yapılabilmektedir. Son başvuru tarihi 25.10.2024’dür.