image/svg+xml
image/svg+xml

BUYİNOVA SİBER GÜVENLİK PANELİ ve EĞİTİMİ

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN danışmanlığında kurulan Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA), Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile birlikte Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği Paneli ile Siber Güvenlik Eğitimi düzenleyecek.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN yaptığı açıklamada; “29 Nisan 2019 tarihinde Ağdacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği Paneli” ve 30 Nisan 2019 tarihinde Kutlubey Yerleşkesi Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Siber Güvenlik Eğitimi”nde Siber Güvenlik uzmanlarının katılımı ile Bartın’daki kamu kurum personelleri ve üniversitemiz personeli ile öğrencilerini bilgilendirmek ve farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır. Siber güvenlik; kurum, kuruluş ve kullanıcıların elektronik ortamdaki maddi ve manevi varlıklarının korunması amacıyla  kullanılan araçlar ve teknolojiler bütünüdür. Bilgi güvenliği; bilgilerin izinsiz kullanımı, ifşa edilmesi, yok edilmesi ve değiştirilmesini engelleyerek bilgileri koruma işlemidir. Sızma testi ise; bilişim sistemlerindeki mantık hataları ve zafiyetleri tespit edip, söz konusu güvenlik açıklıklarının kötü niyetli kişiler tarafından istismar edilmesini önlemek ve sistemleri daha güvenli hale getirmek maksadıyla, “yetkili kişiler” (uluslararası akreditasyona sahip sızma testi uzmanları) tarafından ve “yasal” olarak gerçekleştirilen güvenlik testleridir. Her 5 saniyede 1 siber tehdit olayı yaşandığı değerlendirildiğinde konunun önemi görülmektedir. Bölüm ve Kulüp olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’un da desteğiyle Bartın’daki tüm kurumlar ile üniversite personel ve öğrencilerinin farkındalıklarını artırmak amacıyla Siber Güvenlik temalı buna benzer etkinlikler yaparak Bartın’ımıza değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dr. CEYHAN konuşmasının devamında, “Yazılım ve İnovasyon Kulübümüz, TC Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Aselsan, Havelsan, STM, TÜBİTAK, TÜRKSAT ve daha birçok büyük firmanın dahil olduğu Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’ne üye olduktan sonra Siber Güvenlik temalı etkinliklere ağırlık vermeye başladık. Etkinliğimize Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği konularında Panel Konuşması yapmak amacıyla Yavuz YÜKSEL (Beyaz.NET), Mesut UÇAR (Arizon Bilgi Teknolojileri), Yusuf TOPAL (Beyaz.NET) katılım sağlayacak. Siber Güvenlikte Kariyer Fırsatları ve Uygulamalı IT Sızma Testleri konularında eğitim vermek için Cemal Cihad ÇİFTÇİ (SBİ Bilişim) katılım sağlayacak. Etkinliğe Bartın’daki kamu kurum personelleri ile üniversitemiz personeli ve öğrencileri davetlidir.” diyerek sözlerini tamamladı.
  • MÜDEK Değerlendirme Takımı Ziyareti Öncesi Hazırlık Toplantıları Devam Ediyor

  • Fakültemiz MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

  • Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) ile Tanışma ve Ön Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Peyzaj Mimarlılığı Bölümümüz Lisans Programının Mevcut Akreditasyon Süresi 3 Yıl Uzatıldı

  • BARÜ’nün Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerini Azaltacağı AB Projesi Başladı

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu

  • Fakültemiz İdari Personeli Durmuş Yusuf BAYSAL'a Veda

  • Şehit Ahmet Seçen Rehberlik ve Araştırma Merkezi Gezisi

  • Siber Vatan eğitimleri tamamlandı