image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ Arasında Yerini Aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ), 2023 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yerini aldı. Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2023” listesine göre, BARÜ "Siber Güvenlik", "Finans" ve "Perakende ve E-ticaret" alanlarında Türkiye'de ilk 5 üniversite arasında yer aldı.

BARÜ'nün bu başarısı, üniversitenin teknoloji geliştirme ve ticarileştirme konusundaki yetkinliklerini göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. BARÜ, Patent Effect'in sıralamasında "Perakende ve E-ticaret" alanında üçüncü, "Finans" alanında üçüncü ve "Siber Güvenlik" alanında beşinci sırada yer alarak dikkatleri üzerine çekti.

Bu başarının ardında yatan faktörler arasında, BARÜ'nün sürdürülebilir bir şekilde artan patent başvuru ve tescil sayıları gösteriliyor. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversite olarak dünya genelinde yaşanan güncel sorunları ve konuları ele alan alanlarda çalışmalar yürütüyoruz. Sürdürülebilir gelişim hedefiyle çıktığımız bu yolda geçtiğimiz yıl açıklanan listede elde ettiğimiz başarıyı koruyarak bu yılda zirvedeki üniversiteler arasında yerimizi almayı başardık. Bilimsel üretkenliğimizi önemli ölçüde arttırmayı başardığımız bu süreçte patent ve faydalı model konusunda da yetkinliğimizi daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

BARÜ'nün bu başarısının, üniversitenin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine verdiği önemin bir göstergesi olduğu belirtiliyor. BARÜ, gelecekte de teknolojiye yön veren bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, patent başvuru ve tescil sayılarının artmasında rol alarak sadece üniversitemizin değil ülkemizin de teknolojik gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.

Detaylar için tıklayınız.
  • Fakültemiz Öğrencilerine Konya Teknik Üniversitesi Proje Pazarı'ndan 2 Ödül

  • BARÜ’lü Öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile İnsan Hakları İhlallerine Tepki Gösterdi

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ Arasında Yerini Aldı

  • BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Yeniden Öğrenci Alımına Başlıyor

  • Sınıf Temsilcilerimizle Değerlendirme Toplantı Gerçekleştirildi

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İftar Etkinliği Düzenlendi

  • MÜDEK Değerlendirme Takımı Ziyareti Öncesi Hazırlık Toplantıları Devam Ediyor

  • Fakültemiz MÜDEK Akreditasyon Hazırlıkları Kapsamında Toplantı Gerçekleştirdi

  • Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) ile Tanışma ve Ön Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi