image/svg+xml
image/svg+xml

2019-2020 BAHAR DÖNEMİ YAZ STAJI YAZ STAJI UYGULAMASI HAKKINDA

Covid-19 Pandemisi sebebi İle işletmelerde staj eğitimi yapacak olan öğrencilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için aşağıdaki farklı seçenekler fakültemiz tarafından öğrencilerimizin tercihine sunulmuş ayrıca bazı yeni düzenlemeler yapılmıştır.

1. Öğrencilerimizin staj yeri bulmaları durumunda mevcut staj ilkelerine göre, yasal sorumlulukları kendilerine ait olmak kaydıyla stajlarını 26.06.2020-14.09.2020 tarihleri arasında bölümlerine göre aşağıdaki dosyada belirtilen tarihler aralığında yapabileceklerdir.
             
             Makine Mühendisliği Bölümü
             İnşaat Mühendisliği Bölümü
             Peyzaj Mühendisliği Bölümü
             Çevre Mühendisliği Bölümü               

             Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü       

2. Bu yıl 3. sınıf (6. yarıyıl’ı) tamamlayan öğrencilerimiz, kendileri uygun görmesi halinde stajlarını önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminin (2020-2021) 2. yarıyılında (Bahar Döneminde) yapabileceklerdir.
3. Öğrencilerimizin staj evrakları (staj yapacağı kurumun kabul etmesi halinde) sanal ortamda imzalanıp tekrar kendilerine ulaştırılacaktır. Yine benzer şekilde ıslak imzalı olması gereken evraklar için öğrencilerimize gerekli kolaylık fakültemiz tarafından sağlanacaktır.

4. Pandemi dolayısıyla 7+1 stajlarını tamamlayamayan öğrenciler istemeleri durumunda 15.06.2020 tarihinde başlamak kaydıyla stajlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Stajlarına kaldığı yerden devam etmek isteyenlerin 11.06.2020 tarihine kadar ahilal@bartin.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.

5. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaz dönemine mahsus olmak üzere STAJ uygulamalarını proje/ödev
 yöntemi ile gerçekleştirme imkânı getirilmiştir.
Bu kapsamda, uygulamadan faydalanmak isteyen öğrenciler fakültemizin web sayfasında bulunan zorunlu staj başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, imzalayıp, tarattıktan veya okunacak şekilde fotoğrafını çektikten sonra, bölüm web sayfalarında ilan edilecek iletişim kanalları üzerinden 14/06/2020 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

***Gönderilen projeler danışmanlar tarafından kopya durumu için intihal yazılımı ile incelenecek ve kopya durumunda stajlar iptal edilecektir.
**** Öğrenciler zorunlu staj başvuru formundaki iş yeri kısmına “ÖDEV-PROJE” metnini yazmaları gerekmektedir.