Ulusal Deprem Tatbikatı Duyurusu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikatlar düzenlenecektir.

Bartın Valiliği öncülüğünde; tüm halkımız ile birlikte, öğrenci yurdu, konut, işyeri, apartman-site gibi halka açık, kamu veya özele ait uygun yerlerde ''Çök-Kapan-Tutun hareketi 12 Kasım 2022'' Cumartesi günü saat 18:57'de icra edilecektir. Mehmet Rıfat Efendi Erkek Öğrenci Yurdunda tatbikat yapılacak olup, belirtilen gün ve saatte Türkiye Afet ve Müdahale Planı kapsamında ana çözüm ortaklarından bir yetkilinin tatbikat alanında bulunması sağlanacaktır. Tatbikat bitiminde ise İl Müftüsü tarafından ülkemizde meydana gelen tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua edilecektir.